Sí és snowboard teszt


 

Kellemeset a hasznossal! Próbáld ki Hintertuxon ingyenesen a legmenőbb márkák (HEAD, Elan, Nordica, Atomic, Salomon, Burton, F2, Capita, Union) legújabb darabjait!

A sí és snowboard teszt utasainknak ingyenes! 


VIP program:
Carving, szlalom, és speed technikák sízése a  legújabb felszerelések tesztelésével.  
Indulás a Tesztbázisról (Tuxer Fernerhaus terasz).
Időpontok: 10.20. (Szombat) 11:00 és 13:30, 10.21. (Vasárnap) 10:30 és 13:30, 10.22. (Hétfő) 10:30 (amatőr verseny keretében).

A tematikus sítesztet Vince P. Márton mesteroktató vezényli.


Részvétel VIP Karszalaggal (49 €/fő)!

 

És hogy milyen újdonságokra számíthatsz idén? 


HEAD

A TUX Fesztiválon minden HEAD síléc tesztelő nyereményjátékban vesz részt, ahol értékes HEAD ajándékokat sorolunk ki! ÉLD ÁT A VÉGLETEKET! TESZTELJ ÉS DÖNTSD EL, MELYIK A STÍLUSOD!


Az all mountain sílécek piacán a legújabb trend, hogy a lécnek minél könnyebbnek kell lennie. A szuperkönnyű léc azonban hogyan tudja megőrizni stabilitását és torziós merevségét nagy sebesség mellett? A HEAD évekkel ezelőtt beépítette a síléc konstrukcióba a nano technológiát képviselő GRAPHENE-t, melyet most KARUBA fa réteggel egészített ki.  

 

A sílécekről bővebb infomárciókatt a tandtsport weboldalán találtok.
 

NORDICA
 
 
Jól sízel és imádod a sebességet? Teszteld Felix Neureuter és Dominik Paris által preferált Dobermann síléceket! A NORDICA kompromisszumokat nem ismerő racing kategóriás DOBERMANN sícipői és sílécei együtt lettek fejlesztve a legjobbaknak. És hogy milyen egy DOBERMANN? Ördögi külleme tiszteletet parancsol. Hol vad, hol szelíd. Erős, mégis elegáns. A Te stílusod illik hozzá?
 

ELAN

A legmodernebb technológia találkozása a prémium minőséggel.
A lécek, ezt a matt, sejtelmesen elegáns hatást egy carbon rétegnek köszönhetik, amivel nem csak egy végletekig elegáns design-t kapnak, de a szénszálas technológiának köszönhetően a lécek torziós merevsége is javul, ettől még erőteljesebb, még dinamikusabb síélményt adnak.

 


 

ATOMIC TESZT

Atomic síteszt az ATOMICLUB közreműködésével! Az ATOMIC márka képviseletével 23 éve foglalkozó szaküzletünk a sípályán bemutatja a  legújabb fejlesztésű verseny és allmountain síléceit, sícipőit. 
 
REDSTER X9 + X 12 TL
Az Atomic Redster X9 síléc ideális, ha szeretne egy kicsit versenyezni, aztán az idő többi részében gyorsan síelne a pályán. Egyik legfőbb jellemzője a Világkupa innovációnk, a Servotec, ami fürgébbé teszi a sílécet a kanyarokban és stabilabbá az egyenesekben. Továbbá megtalálható benne a Multi Radius Sidecut, ami félúton van a szuperóriás-műlesikló és a szlalom síléc között, illetve a pálya hosszú és rövid kanyarjaihoz egyaránt megfelel. Nincs más dolga, mint egész szezonban a pályán száguldani!
 
ATOMIC HAWX ULTRA, A SZUPERKÖNNYŰ KESKENY ÉPÍTÉSŰ ALL-MOUNTAIN SÍCIPŐ
Ha keskeny a lábad és egy sportos, könnyű all-mountain sícipőt keresel, az Atomic Hawx Ultra 130S a megoldás. Egyike a férfiak számára készült top sícipőknek, legendás Hawx-érzéssel, kemény 130-as flex-el és keskeny, 98 mm-es szélességgel. A Hawx Ultra a legkönnyebb Atomic alpesi sícipő termékcsalád. A radikális Progressive Shell lábfeji rész, amelyben a kulcsterületek erősítést kaptak, de mindenhol csökkent a falvastagság hogy a súlya kevesebb legyen, majd ezt kombinálták az Energy Backbone erősítéssel.Ez egy megerősített, asszimmetrikus váz, amely extra erőt és éltartást ad a dinamikus  síeléshez.

 
Hagyományainkhoz híven minden érdeklődőt meghívunk egy friss kávéra is a teraszon!
Előre foglalás a dunakonzult@gmail.com vagy a pofifüzetben a facebook.com/atomiclub oldalon lehetséges.

 

 

BURTON SNOWBOARD TESZT

Reflektorfényben a Burton legújabb technikája a Step on, melyet te is kipróbálhatsz.

     
 BURTON STEP ON SYSTEM


A step-in kötés rendszerek már a 90-es években megjelentek, de a technológia kiforratlansága miatt feledésbe merültek. A gyors felcsatolást hivatott forradalmasítani a most megjelent Burton Step On rendszer, amely a régi step-in megoldások gyermekbetegségeit kijavítva kínál megoldást a gyors fel- és lecsatolásra.

 A Step On, a hagyományos kötésekhez hasonlóan, külön rögzíti a bakancs elejét és sarkát, ennek köszönhetően a rendszer a jól megszokott érzést adja snowboardozás közben. A Step On Rendszer a Burton The Channel® sínen kívül a más márkák által használt 4x4 rögzítési pontokat használó snowboardokkal is kompatibilis.

 

 

BOKA PÁNT ELSŐ RÖGZÍTŐ ÉK SAROK RÖGZÍTŐ ÉK
A Step On™ bakancsba
épített,
gyarkorlatilag
elpusztíthatatlan - Boa®
tárcsával állítható
bokapánt felelős a
sarok megfelelő rögzítéséért és a merevségért.
A pánt a Photon Step On™ és a Felix Step On™ modellek tartozéka.
A bakancs elejét, a bakancsba épített fém ékek rögzítik a kötésbe. A Step On bakancs sarkán található rögzítő ék rögzíti a bakancs sarkát a kötésbe

 

 

 RÖGZÍTŐ FÜLEK SAROK RETESZ KIOLDÓ KAR
A Step On kötés talpán található fülek rögzítik a bakancs elejét. A rögzítő fülek rugalmasságának köszönhetően a belépés és a kioldás is egyetlen határozott mozdulattal végrehajható. A bakancs sarok rögzítője tökéletesen illek a a kötés sarok reteszébe. Ez biztosítja a sarok megfelelő rögzítését. A belépés a Smooth Glide™ technologiának köszönhetően nagyon egyszerű. A könnyen hozzáférhető kioldókar segítségével, a kötés oldása csak egy mozdulat. A kar felhúzása után automatikusan visszatér az alaphelyzetébe.


Itt megnézhetitek, hogyan is működik ez a „pántnélküliség”    https://www.youtube.com/watch?v=KU7q-Ighhhc

 

 

ÚJDONSÁG! STÖCKLI SÍLÉC TESZT

A patinás svájci márka, a Stöckli immár hazánkban is elérhető a Store13-ban. A gépekkel és kézi utógondozással készülő lécek kizárólag a cég vezetése által előírt szempontok szerint kiválasztott üzletekben vásárolhatók meg, korlátozott példányszámban. Tökéletes, kifinomult, precíz, mint a svájci óra!  Lehetsz kezdő vagy profi síelő, a Stöckli alapelve, hogy a minőség és tökéletesség mindenkit megillet!

 

 

SALOMON S/MAX BLAST SÍLÉC

A 2019-es év újdonságaival várunk a Salomon tesztsátorban. Az új kedvencünk, az S/Max Blast is ott lesz velünk, amelyben dupla titánium erősítés, belső famag és full szendvics oldalfal biztosítja a tökéletes síélményt. A kötés alatt található újítás, az edge amplifier megkönnyíti az élváltást és hozzásegít a magabiztos és dinamikus sítudás megszerzéséhez. Ha még nem vagy magabiztos a gyors élváltásokban és a mélyre döntött kanyarokban, akkor tarts velünk és próbáld ki!

 

Sí és snowboard verseny

Programsorozatunkat természetesen idén is sí és snowboard versennyel zárjuk. A programot profi osztrák szervezők segítségével bonyolítjuk le az alábbi számban:

GS Lite - amatőr klasszikus óriásműlesikló edzés és verseny

Helyszín: Kaserer 2 sílift – 12-es számú pálya
Edzés: 10.21. (Vasárnap) 10:00-15:00
Verseny pályanézés: 10.22. (Hétfő) 11:00
Verseny rajt: 10.22. (Hétfő) 12:00

Eredményhirdetés: Kleine Tenne (Lanersbach) - 10.22. (Hétfő) 21:30

Borgasztronómiai est

 
Borgasztronómiai estek a havas csúcsokon nívós borokkal! A megszokott menetrend szerint, idén 1 estés borkóstolót tartunk, melynek keretében újabb remek pincészettel ismerkedhetnek meg ínyenceink. 
 
 
 

Aprés Ski Party & Night Party

 

Minden nap Aprés Ski Party & Night Party!

A Gletscherbus középállomásán, Sommerbergen liftzáráskor találkozunk, ahol klasszikus tiroli hütte nóták és italok társasága mellett vezetjük le a napi feszültséget...

A fergeteges esti partik tekintetében idén is magasra tesszük a lécet! Esti bulijaink helyszíne a Kleine Tenne, rezidensünk Juhász Laci lesz, akinek stíluskavalkádjával garantált a változatos szórakozás. A gleccserfesztivál résztvevőinknek welcome drinkkel kedveskedünk, itt tartjuk utolsó este a sí és snowboard versenyünk eredményhirdetését is, valamint a Retro Disco Party-t is! A jelmezedet ne hagyd itthon!

 

Retro Disco Party


Vasárnap este (10.21.) meginvitálunk egy időutazásra! Fergeteges retro jelmezes partit csapunk! A bulinak a Retro Disco Party nevet adtuk!  A legextrémebb maskarákat most is díjazzuk, ezért mindenképp érdemes jelmezben érkezni! ;-)

Gletscherbus 3 / Panoráma terasz


 

Éld át  3 250 m magasan a gleccservilág fantasztikus élményét!

A szupermodern Gleccserbusz 3 dupla drótkötélpályán repít fel a 3 250m magasan fekvő panoráma teraszra, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik a zillertali hegyvidékre, a  Grossglocknertől, a dél-tiroli Dolomitokon át, egészen a németországi Zugspitze csúcsig.

Semmiképp ne hagyd ki, hiszen tényleg lenyűgöző a panoráma!

Néhány érdekes adat a Gleccserbuszról: 
- a gleccserbusz teljesítménye: 2 800 fő/óra
- sebessége: 6 m/perc
- menetideje: 4,94 perc
- pályahossza: 1 257 m
- kabinjainak száma: 46
- beruházás értéke: 10 millió €

 

Natur Ice Palast

 

A 2007-ben a hintertuxi gleccser alatt felfedezett Jégpalota lélegzetelállító és egyben misztikus élmény!

A Jégpalota a világon egyedülálló természeti kincs, mely ideális program lehet az egész család számára (6 éves kortól). A bejárat kb. 3-4 percnyi sétára van a Gleccserbusz 3 hegyi állomásától. A jégvilágban kialakult barlangrendszer 4 részből, a Bejárati Csarnokból, a Jégkúp Galériából, a Katakombákból és a Jégpalota Főterméből áll. A gyakran 25 méterrel a sípályák alatt, illetve akár 15 m belmagasságot is elérő termeket vezetett túrák keretében járhatjuk be, melynek során lenyűgöző fényjátékokban, jégalakzatokban gyönyörködhetünk.

Mivel állandó 0° van, így a túrán mindenképp meleg ruhában és keménytalpú cipőben (a sícipő tökéletes) vegyetek részt.   A jégbarlang egész évben nyitva van, remek program egy síelés után, de akár a Panoráma terasszal kombinálva is felejthetetlen élmény. 

 

 

A programváltozás jogát fenntartjuk!