Sí és snowboard teszt


 

Kellemeset a hasznossal! Próbáld ki Hintertuxon ingyenesen a legmenőbb márkák ( síteszt: HEAD, Elan, Nordica, snowboard teszt: HEAD, Capita, Union, F2, Deeluxe) legújabb darabjait!

A sí és snowboard teszt utasainknak ingyenes! 


VIP program:
Carving, szlalom, és speed technikák sízése a  legújabb felszerelések tesztelésével.  
Indulás a Tesztbázisról (Tuxer Fernerhaus terasz).
Időpontok: 10.31. (csütörtök) 11:00 és 13:30, 11.01. (péntek) amatőr verseny keretében: pályanézés 12:00, verseny 13:00.

A tematikus sítesztet Vince P. Márton mesteroktató vezényli.


Részvétel VIP Karszalaggal!

 

És hogy milyen újdonságokra számíthatsz idén? 


HEAD

A TUX Fesztiválon minden HEAD síléc tesztelő nyereményjátékban vesz részt, ahol értékes HEAD ajándékokat sorolunk ki! ÉLD ÁT A VÉGLETEKET! TESZTELJ ÉS DÖNTSD EL, MELYIK A STÍLUSOD!


Az all mountain sílécek piacán a legújabb trend, hogy a lécnek minél könnyebbnek kell lennie. A szuperkönnyű léc azonban hogyan tudja megőrizni stabilitását és torziós merevségét nagy sebesség mellett? A HEAD évekkel ezelőtt beépítette a síléc konstrukcióba a nano technológiát képviselő GRAPHENE-t, melyet most KARUBA fa réteggel egészített ki.  

 

A sílécekről bővebb infomárciókat a tandtsport weboldalán találtok.
 

NORDICA
 
 
Jól sízel és imádod a sebességet? Teszteld Felix Neureuter és Dominik Paris által preferált Dobermann síléceket! A NORDICA kompromisszumokat nem ismerő racing kategóriás DOBERMANN sícipői és sílécei együtt lettek fejlesztve a legjobbaknak. És hogy milyen egy DOBERMANN? Ördögi külleme tiszteletet parancsol. Hol vad, hol szelíd. Erős, mégis elegáns. A Te stílusod illik hozzá?
 

ELAN

A legmodernebb technológia találkozása a prémium minőséggel.
A lécek, ezt a matt, sejtelmesen elegáns hatást egy carbon rétegnek köszönhetik, amivel nem csak egy végletekig elegáns design-t kapnak, de a szénszálas technológiának köszönhetően a lécek torziós merevsége is javul, ettől még erőteljesebb, még dinamikusabb síélményt adnak.

 

Sí és snowboard oktatás

Minden korosztálynak, minden tudásszinten!

Sajátítsd el a síelés alapjait vagy tökéletesítsd technikádat képzett oktatók segítségével! Profi szakemberekből álló oktatói gárdánk gyermek és felnőtt csoportok oktatását végzik kezdőtől a haladó szintig.

Az oktatásra előzetesen, az utazási irodában szükséges jelentkezni!

Az oktatás időtartama 3 napon (10.31-11.02) napi 1x2 óra, díja: 60 €/fő ( VIP csomaggal ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött)

 

OKTATÓINK:

Krakler Kata - síoktató

A síeléssel 5 éves koromban, a családi síelések alkalmával volt szerencsém megismerkedni. 2005-ben szereztem SMSZ síoktatói képesítést. Az elmúlt 15 évben Ausztria számos síterepén volt lehetőségem telepített oktatóként dolgozni. Ez idő alatt több hazai és nemzetközi szervezet által meghirdetett képzésen vettem részt. A Pasaréti Síiskola csapatát a kezdetektől, 2009 óta erősítem. 2014 februárjában elindítottam a Vasas SC Síszakosztály Alpesi szakágának utánpótlás csapatát. A síoktatás mellett 2015 tavaszától szakági koordinátorként, 2015 őszétől pedig a Síiskola vezetőjeként is tevékenykedem. Idén 5. alkalommal veszek részt a Gleccser Fesztiválon, ahol kicsiket és nagyokat egyaránt várok szeretettel!

Tóth Petra - síoktató

A síeléssel 3 éves koromban ismerkedtem meg apukám révén. Gimnáziumi éveim során versenyszerűen síeltem, többszörös Magyar Kupa győztes vagyok és értem el dobogós helyezéseket Magyar Országos Bajnokságokon. Az egyetem mellett a versenyszerű síelést sajnos nem tudtam folytatni, de mindenképp szerettem volna a közelében maradni és a gyerekekkel is hamar egy hullámhosszra tudok kerülni, ezért egyértelművé vált, hogy a síoktatás lesz az én terepem. A Pasaréti Síiskola csapatát 3 éve erősítem és imádom! Már a legelső hintertuxi Gleccser Fesztiválon is részt vettem, oktatóként 2017-ben debütáltam itt. Idén is várok Mindenkit sok szeretettel, aki kicsit csiszolna a technikáján!

Harmati Dániel - snowboard oktató

A BGE-n tanultam turizmust és vendéglátást, ezután a téli időszakban snowboardoktató voltam Saalbach Hinterglemm-ben 4 szezont. Kaprunban csináltam a snowboard oktatói tanfolyamot az SBSSV-nál. 19 éve snowboardozom. Az utóbbi öt évben kitesurf és surf utakat szervezek Vietnámba a Truesurfers sportegyesülettel. Bővebben a www.true-surfers.com-on találtok rólam és az útjaimról információt. Szeretettel várok mindenkit idén is a Tux fesztiválra, ahol idén már 6. alkalommal veszek részt snowboard oktatóként.

 

Sí és snowboard verseny

Programsorozatunkat természetesen idén is sí és snowboard versennyel zárjuk. A programot profi osztrák szervezők segítségével bonyolítjuk le az alábbi számban:

GS Lite - amatőr klasszikus óriásműlesikló edzés és verseny

Helyszín: Kaserer 2 sílift – 12-es számú pálya
Edzés: 10.31 10:00-12:00
Verseny pályanézés: 11.01 12:00
Verseny rajt: 11.01 13:00

Eredményhirdetés: Kleine Tenne (Lanersbach) - 11.02 (szombat) 20:30

Dél-amerikai borest

 
Borgasztronómiai est a havas csúcsokon nívós borokkal! Idén a dél-amerikai borok lesznek terítéken.
 
Ingyenes részvétel a VIP csomagot vásárolt vendégeinknek.
 
Alap csomag vásárlása esetén felár ellenében és előzetes regisztrációt követően lehet részt venni az eseményen.
 
Miket kóstolhattok?
 
Viu Manent - Sauvignon Blanc
Halvány zöldessárga színű bor, mely illatban friss és gyümölcsös aromákkal indul. Gazdag bukéjában fehér húsú csonthéjasok, mint a körte, őszibarack, mellettük lime és grapefruit sejlik fel sós és virágos jegyekkel egyaránt. A korty ugyancsak frissességet hoz, egyensúlyt alkot a gyümölcsösség és a sósság között. Kellemes és intenzív bor, szép hosszú lecsengéssel. Egyedi a maga nemében.
 
Viu Manent - Malbec Rose
Az Andokra jellemző emblematikussá vált fajta a Malbec, erre épül ez a Rosé. Magas szárazanyag tartalma, mély színe, hangsúlyos epres málnás karaktere teszi igazán különlegessé. Utóíze hosszan nyúlik, belföldi társaihoz képest. Dél-Amerika legnagyszerűbb rosé tétele kitüntető címet nyerte el.
 
Viu Manent - Cabernet Sauvignon
Ezt a Cabernet   Sauvignont idős,  sok  esetben  50  évnél  idősebb tőkékről   szüretelik.   Intenzív rubinvörös színű, lilába hajló árnyalattal. Ez egy komplex bor, klasszikus aromákkal, friss, piros gyümölcsök, feketeribizli, málna kombinálva finom fűszeres lecsengéssel. Kóstolva friss, gyümölcsös bor, közepes test, kerek tanninok és jó egyensúly jellemzi.
 
Viu Manent - Carmenere
A területe El Olivarnál található, Colchagua völgyben, az ültetvény átlagéletkora 8 év. Mélylilás színű, tökéletes stílus gyakorlat mind illatában, mind ízében. Illatában fekete gyümölcsök, érett szilva, édes fűszerek, bors jellemzik, mely jegyeket tovább színesíti a finom dohány karakter és a vékonyan, de felfedezhetően jelen lévő tölgyfa hordós érlelés.
 
Viu Manent - San Carlos - Malbec
Ez a szőlő a San Carlos-i birtok legjobb szektoraiból származik, melyek eredeti Malbec területek a Colchagua-völgy szívében. A szőlőültetvények több mint 100 évesek. Mély, sötét rubinvörös szín jellemzi. Illatban friss és érettebb erdei gyümölcsökkel érkezik ez a limitált kiadású bor. Szilvát, cseresznyét, fűszeres jegyeket mind érezhetünk benne. A tannin belesimul a borba és gazdag, hosszú lecsengéssel hagy emléket a szájban.

 

Aprés Ski Party & Halloween Party

Minden nap Aprés Ski Party & Night Party!

A Gletscherbus középállomásán, Sommerbergen liftzáráskor találkozunk, ahol klasszikus tiroli hütte nóták és italok társasága mellett vezetjük le a napi feszültséget...

A fergeteges esti partik tekintetében idén is magasra tesszük a lécet! Esti bulijaink helyszíne a Kleine Tenne.

10.31. Halloween Party jelmezversennyel

11.02. eredményhirdetés és záró party

 A gleccserfesztivál résztvevőinknek ital kuponnal kedveskedünk

A jelmezedet ne hagyd itthon!

 

Natur Ice Palast

A 2007-ben a hintertuxi gleccser alatt felfedezett Jégpalota lélegzetelállító és egyben misztikus élmény!

A Jégpalota a világon egyedülálló természeti kincs, mely ideális program lehet az egész család számára (6 éves kortól). A bejárat kb. 3-4 percnyi sétára van a Gleccserbusz 3 hegyi állomásától. A jégvilágban kialakult barlangrendszer 4 részből, a Bejárati Csarnokból, a Jégkúp Galériából, a Katakombákból és a Jégpalota Főterméből áll. A gyakran 25 méterrel a sípályák alatt, illetve akár 15 m belmagasságot is elérő termeket vezetett túrák keretében járhatjuk be, melynek során lenyűgöző fényjátékokban, jégalakzatokban gyönyörködhetünk.

Mivel állandó 0° van, így a túrán mindenképp meleg ruhában és kényelmes cipőben vegyetek részt.

  A jégbarlang egész évben nyitva van, remek program egy síelés után, de akár a Panoráma terasszal kombinálva is felejthetetlen élmény. 

 

 

A programváltozás jogát fenntartjuk!