Sí és snowboard teszt


 

Kellemeset a hasznossal! Próbáld ki Hintertuxon ingyenesen a legmenőbb márkák (HEAD, Elan, Nordica, Leki, Atomic, Burton, F2, Capita, Union, Deeluxe) legújabb darabjait!

A sí és snowboard teszt utasainknak ingyenes! 


VIP program:
Carving, szlalom, és speed technikák sízése a  legújabb felszerelések tesztelésével.  
Indulás a Tesztbázisról (Tuxer Fernerhaus terasz).
Időpontok: 10.29. (Vasárnap) 11:00 és 13:30, 10.30. (Hétfő) 10:30 és 13:30, 10.31. (Kedd) 10:30 (amatőr verseny keretében).

A tematikus sítesztet Vince P. Márton mesteroktató vezényli.


Részvétel VIP Karszalaggal (70 €/fő)!

 

És hogy milyen újdonságokra számíthatsz idén? 

 

A TUX Fesztiválon minden HEAD síléc tesztelő nyereményjátékban vesz részt, ahol értékes HEAD ajándékokat sorolunk ki! ÉLD ÁT A VÉGLETEKET! TESZTELJ ÉS DÖNTSD EL, MELYIK A STÍLUSOD!
 
Kompromisszumok nélkül szeretnéd élvezni a maximális sebességet? Teszteld MIKLÓS EDIT „TOP GUN”-ját, a HEAD WORLDCUP i. SPEED modellt! Robbanásszerű gyorsulás, precíz manőverezhetőség. Maximális éltartás és stabilan húzott carving ívek nagy tempó mellett is. Maximális dinamika a beépített KERS CHIP technológia update révén. Ha kíváncsi vagy, hogy a világkupa lécekbe épített technológia milyen hatással van saját teljesítményedre, teszteld a HEAD WORLDCUP modelleket a fesztiválon!
 
Nem ismersz kompromisszumot, ha All Mountain sílécet keresel? A 2017/18 síszezon újdonsága a HEAD KORE síléc, mely a világ legkönnyebb multifunkcionális freeride léce. A Graphene-KOROYD-Carbon szerkezet meglepően könnyű súly mellett tökéletes irányíthatóságot, rugalmasságot nyújt. A KOROYD tompítja a buckás, egyenetlen pályán keletkező orr rezgést és kilengést. A léc hihetetlen flexibilitása segíti a carving ívek precíz húzását lassabb tempó mellett, de kezelt pályán magasabb sebesség mellett is gyorsan reagál, így ha szlalomozni támad kedvünk, a léc engedelmesen harapja a pályát.
A TUX Fesztiválon a HEAD közkedvelt SUPERSHAPE, INSTINCT és a női JOY lécei is várnak a teszt bázison!  
A sílécekről bővebb infomárciókatt a tandtsport weboldalán találtok.
 
TESZTELJ ÉS NYERJ!
 

Mint a GT széria összes modellje a GT 76 Ti is egy csúcs teljesítményű all-mountain sí amelyet az on-trail rajongóinak terveztek. A famag és a két fém réteg kiváló stabilitást ad a pályán, míg a széles csőr és farok rész gond nélkül veszi a pályán kívüli viszontagságokat. Kiváló társ a reggeli kemény, kifagyott kondíciók és a délutáni összetúrt és buckás terephez egyaránt.

Tökéletes választás a carving és az off-trail szerelmeseinek. Fiatalos és gyönyörű színei és tervezése jól illik minden korosztályhoz. A speciális kialakításoknak és az egyszerűen állítható Marker kötésnek köszönhetően fantasztikus társ bármilyen helyzetben.
 
 

Az ELAN brand az elmúlt évtizedben több mint 40 nemzetközi díjat nyert a design, az innováció és a technológia területén. 2012 óta legtöbbször nyerte meg az ISPO leginkább elismertebb díját, a „MOST INNOVATIVE BRAND” trófeát. Minden évben ISPO AWARD győztes több ELAN síléc modell.  Az ELAN töretlen sikere azt jelenti, hogy termékeit bizalommal választhatjuk. Mindenki megtalálja a tudásszintjének megfelelő sílécet, mellyel garantáltan élményteli és eredményes síszezonnak néz elé.

Legújabb dicsőség a versenyorientált, nagy sebességet kedvelő, carving specialistáknak szánt ELAN SLX FUSION síléc, valamint az adrenalin függő, extrém viszonyok közt is sítúrázó közönségnek tervezett ELAN IBEX CARBON XLT. Mindkét modellt tesztelheted a TUX Fesztiválon! Sőt az évek óta sikeresen működő „KINŐHETETLEN SÍLÉC” program ELAN gyermek síléceit is!

 


 

Atomic síteszt az ATOMICLUB közreműködésével! Az ATOMIC márka képviseletével 23 éve foglalkozó szaküzletünk a sípályán bemutatja a  legújabb fejlesztésű verseny és allmountain síléceit, síszemüvegeit. A legendás Doubledeck utódja  a Redster SL9 Servotec versenyléc a nagyobb tempót és precízebb kontrollt szolgáló újítása, a Világkupa Versenyek tapasztalataival épített változó feszességű, kormányzást segítő Servotec rendszer. A világ első "szervokormányos" versenyléce! Agilisabb viselkedés, gyorsabb reakció, pontosabb lécvezetés! Nagy sebességű élgeometria, teljes épített oldalfal​​, famagos szerkezet titánium erősítéssel + Servotec. 
Bemutatkozik a Redster X család ami az Gs és az SL lécek közti átmenetet jelenti ívsugárban és kezelhetőségben az allmountain hívőknek.
 
 
A Vantage technológia a pálya ördögeinek és az allmountain érzést kedvelőknek egy lécbe építve várja a ridereket. Különböző szélességek, keménységek és geometriák szerepelnek a teszt kínálatban. Kipróbálhatóak lesznek a széles Vantage Ti modellek is a karbonháló erősítéssel. Kipróbálható lesz a nőiesen elegáns női csúcsmodell a Cloud 12 Servotec és társai, valamint kipróbálhatóak lesznek a polarizált valamint fényre sötétedő síszemüvegek is.
Hagyományainkhoz híven minden érdeklődőt meghívunk egy friss kávéra is a teraszon!
Előre foglalás a dunakonzult@gmail.com vagy a pofifüzetben a facebook.com/atomiclub oldalon lehetséges.
 
 


 

 

 

 

 
A TOKO név elsősorban a sí-snowboard waxokról híres DE a TOKO egyre nagyobb hangsúlyt fektet a sportruházat ápolására is.
Ne felejtsétek el TUX előtt kimosni és ápolni a ruhákat is, a helyszínen csak WAXOLNI tudunk, mosni nem :)
A legjobb minőségű ruházat is idővel veszít a víztaszító lélegző tulajdonságaiból. Ezért alkották meg a TOKO CARE LINE funkcionális mosószereket és ápolószereket.
 
 
 
TOKO Eco Reactivator
De ne csak a külső ruházattal foglalkozzunk, az aláöltözet, ami a testünkkel érintkezik is megérdemli, hogy megfelelően kezeljük. Antibakteriális öblítő szerünk újra nedvszívóvá varázsolja az alsó ruháinkat.
 
A TOKO imagevideó ide kattintva

Sí és snowboard oktatás

 

Minden korosztálynak, minden tudásszinten!

Sajátítsd el a síelés alapjait vagy tökéletesítsd technikádat képzett oktatók segítségével! Profi szakemberekből álló oktatói gárdánk gyermek és felnőtt csoportok oktatását végzik kezdő és haladó szinten.

Az oktatásra előzetesen, az utazási irodában szükséges jelentkezni!

Az oktatás időtartama 3 napon (10.29-31.) napi 1x2 óra, díja: 60 €/fő.

 

ALPIN SNOWBOARD OKTATÁS - Sümegi Péter 

Peti lassan egy negyed évszázada űzi ezt a csodálatos sportot, amiből 16 évet oktatással, 12 évet versenyzéssel és lassan egy olimpia ciklust a sportág szakvezetésében, a Magyar Snowboard Szövetség elnökségében töltött. Ha valakinek, neki nem kell eladni a snowboardozást, már régen elveszett a végtelen hómezőkben legyen az kemény, kifagyott pálya vagy érintetlen púder. Ha Bennetek is hasonlóan felszökik a pulzus, amikor csak rágondoltok a legutóbbi komoly csúszásaitokra és már alig várjátok az újabb lehetőséget, akkor köztünk van a helyed. Gyere és és karcold velünk a a gleccserbe reggeli első íveket és teszteld közben a Capita lapjait, Union kötéseit! 

Az alpin snowboard oktatás díja: 100 €/fő

Az oktatásra előzetesen, az utazási irodában szükséges jelentkezni!

 

Sí és snowboard verseny

Programsorozatunkat természetesen idén is sí és snowboard versennyel zárjuk. A programot profi osztrák szervezők segítségével bonyolítjuk le az alábbi számban:

GS Lite - amatőr klasszikus óriásműlesikló edzés és verseny

Helyszín: Kaserer 2 sílift – 12-es számú pálya
Edzés: 10.30. (Hétfő) 10:00-15:00
Verseny pályanézés: 10.31. (Kedd) 11:00
Verseny rajt: 10.31. (Kedd) 12:00

Eredményhirdetés: Kleine Tenne (Lanersbach) - 10.31. (Kedd) 21:30

Borgasztronómiai est

 
Borgasztronómiai estek a havas csúcsokon nívós borokkal! A megszokott menetrend szerint, idén is 2 estés borkóstolót tartunk, melynek keretében újabb remek pincészetekkel ismerkedhetnek meg ínyenceink. 
 
Polgár Géza - Farnese olasz borok
 
Partnerünk kizárólagos hazai forgalmazója az olasz Farnese család különleges borainak. A Farnese család Olaszország számos területéről, elsősorban Puglia tartományból, 12 kiváló pincészet borait forgalmazza.
Weboldal: www.vinox.hu
 
 
Havas & Tímár Pincészet - Egri Borvidék
 
Hobby pincészetből kézműves borászat! Az Egri borvidék Magyarország egyik legrégebbi történelmi borvidéke. A pincészet története 2008-ban indult útjára, Andornaktályán, ahol egy, tufába vájt, kis pincécskében készültek az első hobby borok, melyek igen hamar gazdára is találtak. A fejlődés érdekében 2011-ben megvásárolták a megfelelő infrastruktúrával rendelkező pincét Egerben, ahol jelenleg is készülnek a borok. Mára a borászat egy hektár saját szőlőterülettel rendelkezik, és minden kézi munkában, metszésben, kötözésben, hajtásválogatásban, fürtválogatásban és természetesen a szüretben is aktívan részt vesz. Filozófiájuk az, hogy a bort csak kifogástalan minőségű, egészséges és technológiailag teljesen érett szőlőből, minimális macerálással, lehető legkevesebb fejtéssel, természetesen készítsük, azért, hogy ne veszítsünk illat- és ízanyagokat.

Aprés Ski Party & Night Party

 

Minden nap Aprés Ski Party & Night Party!

A Gletscherbus középállomásán, Sommerbergen liftzáráskor találkozunk, ahol klasszikus tiroli hütte nóták és italok társasága mellett vezetjük le a napi feszültséget...

A fergeteges esti partik tekintetében idén is magasra tesszük a lécet! Esti bulijaink helyszíne a Kleine Tenne, rezidensünk Juhász Laci lesz, akinek stíluskavalkádjával garantált a változatos szórakozás. A gleccserfesztivál résztvevőinknek welcome drinkkel kedveskedünk, itt tartjuk utolsó este a sí és snowboard versenyünk eredményhirdetését is, valamint a Red Halloween Party-t is! A jelmezedet ne hagyd itthon!

 

Red Halloween Party


Mivel tavaly imádtátok, idén sem maradhat el! Hétfőn este (10.30.) fergeteges jelmezes partit csapunk! A bulinak a Red Halloween Party nevet adtuk, a fantáziátokra bízzuk, mit hoztok ki belőle!  A legextrémebb maskarákat most is díjazzuk, ezért mindenképp érdemes jelmezben érkezni! ;-)

A Halloween ősi kelta hagyományokból kialakult ünnep, amelyet elsősorban az angolszász országokban tartanak meg, bár mára a világ számos pontján elterjedt. Október 31. a boszorkányok, kísértetek és egyéb szellemek ünnepe. Ha szeretnéd átélni, milyen is lehet egy ilyen vérfagyasztó buli, akkor itt a helyed!  Készülj fel egy rémisztő éjszakára, ahol vámpírok, zombik, boszorkányok, vérfarkasok, ördögök és barátaik lesznek a főszereplők! 

Gletscherbus 3 / Panoráma terasz


 

Éld át  3 250 m magasan a gleccservilág fantasztikus élményét!

A szupermodern Gleccserbusz 3 dupla drótkötélpályán repít fel a 3 250m magasan fekvő panoráma teraszra, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik a zillertali hegyvidékre, a  Grossglocknertől, a dél-tiroli Dolomitokon át, egészen a németországi Zugspitze csúcsig.

Semmiképp ne hagyd ki, hiszen tényleg lenyűgöző a panoráma!

Néhány érdekes adat a Gleccserbuszról: 
- a gleccserbusz teljesítménye: 2 800 fő/óra
- sebessége: 6 m/perc
- menetideje: 4,94 perc
- pályahossza: 1 257 m
- kabinjainak száma: 46
- beruházás értéke: 10 millió €

 

Natur Ice Palast

 

A 2007-ben a hintertuxi gleccser alatt felfedezett Jégpalota lélegzetelállító és egyben misztikus élmény!

A Jégpalota a világon egyedülálló természeti kincs, mely ideális program lehet az egész család számára (6 éves kortól). A bejárat kb. 3-4 percnyi sétára van a Gleccserbusz 3 hegyi állomásától. A jégvilágban kialakult barlangrendszer 4 részből, a Bejárati Csarnokból, a Jégkúp Galériából, a Katakombákból és a Jégpalota Főterméből áll. A gyakran 25 méterrel a sípályák alatt, illetve akár 15 m belmagasságot is elérő termeket vezetett túrák keretében járhatjuk be, melynek során lenyűgöző fényjátékokban, jégalakzatokban gyönyörködhetünk.

Mivel állandó 0° van, így a túrán mindenképp meleg ruhában és keménytalpú cipőben (a sícipő tökéletes) vegyetek részt.   A jégbarlang egész évben nyitva van, remek program egy síelés után, de akár a Panoráma terasszal kombinálva is felejthetetlen élmény. 

 

 

A programváltozás jogát fenntartjuk!